Hemsidor for au pairer!

Om du som laser detta verkligen ar intresserad av att bli au pair sa ar det ju synd att du bara laser om det har. Darfor skall jag tipsa om lite hemsidor om att ga in pa! Bra va?

Hemsidor for au pairer:
- http://www.aupair-world.net/ Den har hemsidan har jag varit inne pa allra mest av alla au pair- forberedande sidor. Jag har inte bara letat, och hittat, vardfamilj pa den, utan aven last om vad en au pair kan forvanta sig och sa vidare pa sidan. De har publicerat bestammelser for varje land vad galler au pirens alder, antal arbetstimmar, fickpeng, etc. Jag vet inte om man kan lita pa allt till 100% eftersom det star lite olika om vilken lon som ar "normal" pa olika sidor. Men man far i alla fall en ungefarlig bild av det, vilket ar jatteviktigt. Som au pair (sarskilt nar man aker privat) maste man veta vad vardfamiljen ar skyldiga att ge en och vad som forvantas av dem. Las noga; det mesta pa sidan ar rekommendationer, men viss fakta ar ocksa som det SKALL vara.
- http://www.aupairguiden.se/ Har har jag aven hangt lite for att inta mer fakta om amnet och fa en helhetsbild av det. Med skillnad fran aupair-world har de au pairer som berattar om olika situationer och sina au pair- liv, samt vissa au pair- bloggar lankade! Har star det inte bara hur det "skall" vara, utan aven vad en au pair gor, och vilka det passar att vara au pair. Denna sida ar valdigt bra for de som precis har borjat fundera pa att bli au pairer, men som inte vet sa mycket an, utan vill fordjupa sig lite i vad det innebar, och kanske inte vet var och vafor annu.
- http://www.resdagboken.se/ Den har sidan kan val knappast kallas for "au pair- sida", men da den har hjalpt mig tipsar jag om den i alla fall. Det kan vara bra att besoka sidan precis innan/ efter avresa. Det finns ingen fakta om hur det gar till att vara au pair dar, men det finns en kategorin "Au pair" i forumet. Dar kan man diskutera problem och annat som kan forekomma nar man ar au pair, men framfor allt hitta nya vanner. Nar du vet var du skall kan du bli medlem dar. Skriv in au pair- vistelsen bland dina resor, sa att du kommer fram nar man soker pa platsen, och skriv ett inlagg i forumet om vart du skall och fraga om nagon annan skall dit. I forumet kan du ocksa valja ett land, dar da ocksa kan skriva nagot. Det kan ju handa att nagon ar pa platsen utan att vara au pair! Om du far problem eller undrar nagot ar den har sidan ratt stalle att diskutera oklarheter med andra!
- http://www.svenskakyrkan.se/ Det mahanda att somliga blir forvanade nu, men den har hemsidan ar nyttig! Om du skall till (eller i narheten av) en storre stad bor du kolla upp om svenska kyrkan finns dar. De ordnar oftast au pair- traffar, dar man kan traffa andra skandinaviska au pairer och ta upp eventuella problem eller bekymmer. Det kan vara kul att komma till en plats sar alla pratar svenska en stund nar man har ett frammande sprak runt omkring sig! Kyrkornas verksamheter skilljer sig dock ganska mycket. Vissa har caféer och saljer godis, medan det inte hander sa mycket i andra. Pa samma satt har vissa kyrkor au pair- traff varje vecka, medan andra aldrig har det. Kyrkorna brukar aven formedla om vilka au pairernas rattigheter ar, och man kan hitta bestammelser och exempel pa kontrakt pa deras hemsida. Och oroa dig inte om du inte ar troende, for det ar inte sarskilt manga av de svenska au pairerna dar som ar det...

Jag kommer inte pa nagra fler relevanta sidor, men det ar frams de har fyra som har hjalpt mig. Om du undrar nagot, eller kanske vill frambringa nagon annan bra sida for au pairer sa far ni garna lamna en kommentar. Lycka till!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0