Sport, sport och sport!

Lördagen den 13:e mars besökte jag, som skrivits, Lausanne och det sevärda museet MUSÉE OLYMPIQUE (=Olympiska museet). Jag lämnade in kameran i gadroben med väskan, men jag fick till ett antal bra kort i den magnifika trädgården! Titta nedan så skall ni få se!




Ser ni höjdhoppsribban vid ingången? Här är allt genomtänkt vet ni!


Fint läge för en park!


Självklart var OS- ringarna med i parken!



 




Det var mycket fokus på Vancouver i och med att OS precis har genomförts där.



Nedan visas bilder på olika statyer! Eftersom det faktiskt är en olympisk park har de satt dit statyer som har med OS att göra. Så kul!






Konstig, men rolig ställning. Ser dock ganska tungt út att stå på ett ben?




 OS- ringarna med tillhörande skylt.

   


Texten till höger är ristad på statyn till vänster. Det föreställer en OS- sportare...

 
Tänk att sitta i den här parken på sommaren!



                                  






"Fotbollsväggen" eller vad jag skall kalla den var kul!




Min personliga favorit! Den skulle jag helst vilja ta hem och sätta i min trädgård...
.


 
Ingången!






Den enda bilden inomhus! Till höger finns receptionen, till vänster om trappan gadroben, och direkt till vänster den svindyra shoppen! Utställningarna finns på 4 ställen som man kunde gå till, + källaren som var stängd. På den översta våningen finns en restaurang med takterass.

På museet fanns det en utställning, där det visades en film om OS, flammorna från de olika åren, bilder och beskrivningar för hur organisationen gick till. En med gamla OS- kläder, och filmer från vissa moment i OS. En med dokument och brev som skickats och skrivits i samband med OS. Och en med beskrivningar och bilder på byggnader som användes till OS 2010, och hur de gjordes om... När man gick ut från av av utställningarna stod det "À bientôt à Vancouver!" (="Vi ses i Vancouver!"). Det var roligt, men kanske lite för sent, då jag var där EFTER OS. I trapporna hade de ställt skidor och andra sportredskap.
Museet var fantastiskt bra gjort, och jag rekommenderar verkligen det! Om ni någon gång kommer befinna er i närheten av eller i Lausanne bör ni besöka det! Det ligger öster om hamnen, och det tar ca. 10- 15 minuter qtt gå från närmaste tunnelbanestation.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0